• sisdoz@sisdoz.com.tr
  • EN

Blog

Dalgıç Pompa Nedir?

Dalgıç Pompa Nedir?

Dalgıç pompa, temel olarak sıvı veya ortam içinde çalışmakta olan pompa türleri arasında kendine yer bulur. Bu tip pompalarda, motorun gövde kısmına bitişik biçimde dizayn edildiği görülür.
Detay
Dalgıç Pompa Seçimi

Dalgıç Pompa Seçimi

Farklı sektörlerde teknik anlamda son derece önemli bir yere sahip olan pompaları belli parametrelere göre sınıflandırabiliriz. Sıvı ya da herhangi bir ortamda çalışabilen pompa türlerinden biri olarak kabul gören dalgıç pompalarda motor ve gövde bitişiktir. Bizzat sıvı ile temas içinde olması, üretim süreçlerinde önemli bir rol oynamıştır.
Detay
Dalgıç Pompa Nasıl Çalışır?

Dalgıç Pompa Nasıl Çalışır?

Dalgıç pompalar, sıvı veya ortam bünyesinde aktif olarak çalışan pompa türlerinden biri olarak bilinir. Dalgıç pompalarda motor kısmı, pompa gövdesi ile birleşik durumdadır. Dalgıç pompaların nasıl çalıştığını doğru şekilde anlamak için bu pompaların iç yapısını bilmekte fayda vardır. Bilindiği üzere dalgıç pompalar doğrudan sıvıyla temas ettiğinden motorun özellikleri de buna göre oluşturulmuştur.
Detay
Dalgıç Pompa Seçimi Nasıl Olmalıdır?

Dalgıç Pompa Seçimi Nasıl Olmalıdır?

Dalgıç pompalar, sıvı veya söz konusu ortamın içerisinde çalışacak olan pompalardır. Motor ve pompa gövdeleri bitişik biçimdedir. Dalgıç pompalar doğrudan sıvıyla temas ettiğinden motor kısmı belli teknik detaylara uygun şekilde oluşturulmuştur.
Detay
Dalgıç Pompa Özellikleri

Dalgıç Pompa Özellikleri

Dalgıç pompalar temelde sıvı ya da ortam içinde çalışmakta olan diğer pompalar arasında yer almaktadır. Tasarımsal olarak motor gövde kısmına bitişik şekilde imal edilir.
Detay
En İyi Dalgıç Pompa Hangisi?

En İyi Dalgıç Pompa Hangisi?

Dalgıç pompalar bugün özelinde farklı sektörlerde karşılık bulan araçlardır. Pompa seçimi yapılırken özellikle su düzeyi, suyun çıkacağı maksimum yükseklik gibi faktörler etkilidir. Bina temeli üzerinden suyu tahliye etmek, süs havuzlarında su akışkanlığını sağlamak, derin sulama kanallarında verimliliği artırmak, hep iyi bir dalgıç pompa ile mümkündür. Elektrik kaynaklarına uzun olan kurulumlarda, akü ya da güneş enerjisi, enerji kaynağı olarak değerlendirilir.
Detay